Pendapat.

Salam , nak tanya . Salah atau ada risiko lain ke kalau kita kerap makan maggi . Sebab sekarang ni . Kerap dan paling suka makan maggi . Adakah ia akan menyebabkan apa² risiko . Saya pregnant 11 weeks baru .

19 Balas

Soal "teringin" & "mengidam" sebenarnya pemikiran kita saja sbab masyarakat kita dah sebati dgn ayat bila pregnant mestilah akan mengidam mcm2. punca lain maybe dr perubahan hormon semasa pregnant. Tapi apa2 pun pemikiran kita yg akan control apa kita nak. Makanan segera ni memang tak elok utk semua orang tak kisah laki or pmpuan. Kena ingat, fasa pertama pregnancy adalah fasa pembentukan janin jadi seeloknya amalkan mkanan yg sihat-sihat saja..

Sy masa first trimester hari2 mkn maggi selama sebulan lebih.sbb tu je mknn yg sy boleh masuk kt tekak.Maggi dgn air kopi hari2.Siap bwk bekal maggi ke tmpt keje.Alhamdulillah baby okay sihat.Skrg baby dh 4bulan hihi.

Sy 1st trimester perut x dpt terima.. Mkn maggi x smpai stgh jam.. Muntah n cirit birit keluar sekali gus sampai beberapa hari.. .. 😅2nd trim bru try makan balik.. Alhamdulillah ok.. Tp x. Kerap..

Maggie x baik la sis.. d perasa n wax.. sian kt baby.. kalo teringin sgt sis masak kuah/sup sendiri then masukkan mee kering yg mcm mee maggie tu.. sy buat mcm ni kalo teringin sgt makan mee maggie

jangan ikutkan sangat selera nak makan maggi. fikirkan kesihatan anak dan awak sama. elakkan makan fast food ni secara kerap. banyakkan sayur ,buah buahan dan carbs.

Saya pun dulu masa 1st trimester suka makan maggi , sbulan sekali rasanya saya makan . InshaAllah selamat . Okay je setakat sebungkus 😁 jgn la hari2 makan ye ☺️

Maaf sis, tak pasti. Seeloknya jangan kerap. Sebab pregnant ni kena makan makanan yg berkhasiat je, kalau boleh. Macam yg kita sedia maklum, Maggi ni kurang berkhasiat

Orang tak pregnant pun tak elok makan maggi selalu. Makan la whole food. Khasiat makanan yang kita makan tu nanti akan sampai kat baby jugak

teringin sgt boleh, tp bukn 1 bungkus skli amik..better half kn kongsi la dgn husb ka..sbb xberapa elok..bg lpas tekak teringin ja

Klau boleh elak kn..sbb x elok utk bby dlm perut...sbb meggi lambat utk dihadam...Klau teringin pw seeloknya sebulan 1 kali je..