Kentut dan berak

Salam nak tanya . Normal ke baby dalam hari..kentut ngan berak .. die meneran macam sakit sangat nak keluarnyaa. Sampai merah2 muka .. padahal taiknyaa cair je . And bila die dah keluar kentut ke or berak . Die menangis ? Sebab sakit ke . Atau normal sedang melatih diri .

2 Balas

Cuba sapukan minyak Tyt pada perut baby. Buat urutan perut setiap kali mandi. Check juga umbun dia kalau ada symptom dehydration tak. Mungkin angin atau kurang air/susu pekat. Dia menangis mungkin tak selesa.

Baby menyusu bdn?