Bayi berak

Anak saya minum susu campur. Siang susu ibu. Malam susu formula. Jadi saya nak tanya, anak saya tak berak dah 5 hari. Normal ke?? Sebab sy tanya KK die kata normal je selagi anak kentut dan kencing. Anak saya memang byk kentut, busuk pulak tu. Hahahah Kencing pun kerap.

9 Balas

Anak sy pn mcm tu dulu..risau juga sbb spatut nya anak yg mnyusu ssu frmula mesti berak sekali dlm sehari..tp dktor ckp klw anak kentut n kencing ok tu msih normal..n bila anak berak tahi xkeras x ketul² tu masih normal tu😊 #TAPactiveusers

Normal sis.. Sy hari mula2 lahir sampai hari ke4 susu xkuar lagi... Sy bgi susu formula.. Bg jgk susu bdn tp xbyk kuar... So, ank xberak dlm 3hri... 😁 Misi ckp normal.. Tp kentut byk kali klau mnum susu formula

Normal sis... Baru alaminya dlm minggu ni... Baby 5 hari baru berak... Baby sy pun mix bf n fm...

mungkin awak boleh kurangkan jumlah scoup susu dlm bancuhan.

maaf tanya , susu formulo apa yg sesuai untuk Newborn ? 😅😅

3y ago

Sy guna enflac

Normal saja jika kau tengoh bayi tuh baik baik saja

Up