baby first! excited

salam nak tanya mommies semua.. untuk anak pertama minggu ke berapa kita boleh rasa baby kick? #babyfirst

14 Balas

sy 16w..hihi..ad 1 day tu, sy xrse sgt bby kick, sy pegi klinik..doc mcm acuh xacuh sbb bru 16w & ank first plk tu ..doc kta biasa ank first xrse kick awl..tpi bila scan doc sdri duk kalut nk dgr heartbeat bby sbb mmg aktif budaknya...bru pcaya, jgn prtikai naluri ibu🤣

sy 15 weeks lebih...rsa nyucuk2..bubble2..angin2...tnya misi..katanya pergerakan awal... masuk 16 weeks mmg ada rsa dia gerak da. cuma tak kuat...time lapar...klau tak makan. ..mmg dia gerak..n rsa kerasa..bila usap2...ok balik..😂

16 week. sekali da rasa....bukan takat kick..dia berguling pn rasa. tgk perut. mmg nampak dia bergerak. org keliling yg rasa senak tgk dia kick perut mak dia.

Saya 17 weeks dah rasa tapi macam halus lagi. Start 20 weeks baru nampak beralun kt perut ni dia main2 tendang and pusing

sy 16w dh rsa angin² slow². 20w makin kuat pulak dia kicking. now dh 28w makin berombak xkira siang malam

Waalaikumussalam mommy. 18 weeks ke atas atau 5 bulan ke atas dh boleh rasa pergerakan baby 😊

baby first kalau kita google 20 weeks ke atas baru rasa tendangan padu. 🤭

tak tentu. lain ibu lain pengalaman.. just enjoy your pregnancy..

17w dah mula rasa tp x kuat la 😊

Sy 17weeks dh rasa tp xkuat sgt.