metformin

Salam nak Tanya metformin no makan selepas makan k seblom mkan ye lupa semlm dokter bagitau , ?

7 Balas

Mkn sblm mkn nasi or any heavy food. Metformin ni da mcm insulin. Kena ambil before meal.

Nak Tanya makan metformin no berat badan Saya tambah Naik . La . Ke Saya Sorang je mCm ni

4y ago

Cmne boleh naik ye? Sy mkn byk pon Tetap xboleh naik sejak ambik metformin...trun lg ade...doc pon ckp mmg... Biase ambik metformin berat tu akn menurun atau statik je...sy mkn 2 biji siang dan 2 biji mlm...

inshaAllah lepas makan sis. saya ambil satu lepas bersahur dan satu lepas berbuka...

4y ago

Owhhh. Ok sy igt sis puasa penuh sampai berbuka. Ok2, doc advise utk tak berpuasa. So start arini mmg x puasa daa. Tp tu la pas mkn ubat ni je pening. Mungkin sbb angin kot. Doc mmg ada ckp effect perut rasa x selesa. Thanks sis.

hahaha comel.je ibu lupa cer tanya balik doktor tu

Metformin ambil lepas makan...

sis sangkut gdm berapa?

lps mkn sis