2cm

Salam, nak tanya mcmana nak bukakkan laluan ya. Saya dah 3hari 2cm ni. Dan contraction tak kerap. Kadang ada kadang takda. Risau jugak. pendarahan pun kdg banyak kdg tak. #39w2d

14 Balas

Sy dari mula mengandung mmg turun naik tangga 5 tingkat. Rumah tinggi. Alhamdulillah dipermudahkan. Kejap je bukaan. Walaupun dkt separuh hari menahan contraction. Awk Bnykkan berjalan, turun naik tangga. Bila sakit, stop dulu. Teruskan lagi semoga dipermudahkan urusan bersalin sis

Kalau sa, sa buat senaman kegel dan banyakkan bjalan. Alhamdulillah, hari tu cepat proses bersalin x smp satu jam, anak dah keluar. Buat latihan pernafasan. Hopefully it help you

Saya masa pregnant memang banyak berjalan dan buat kerja rumah walaupun tunggu hari je baby nak keluar.. Alhamdullilah dipermudahkan masa bersalin bulan lepas . Duk dalam LR sekejap je .

klu tok2 sy ajak buat air teh o msuk kn tlor spruh msak sbjik...in sya allah...sy buat bkesan....msuk label room 5.30 pukul 6 bby dh slmt

Mcm sy dulu.. Doktor mnta main puting sndri.. Gentel slow2 & kontraksi jd makin kerap.. Bukaan jln pn jd makin cepat..

cuba naik trn tgga tp klau pnat berhenti..lpastu kerap bawa bjalan..insha Allah terbuka jalan utk bby kluar

Banyakkan jalan itik. Sye amik masa 2 hari je nak bukak 7cm

Minum air sum kerap n baring mengiring ke kiri

Cuba naik trun tgga n bersama dgn suami

Cub bnyk kn berjalan insyaAllah