Pantang/menyusu

Salam. Nak tanya la ye, saya baca dalam google ibu pantang atau ibu menyusu tak boleh makan sayur mcm kangkung, timun, terung dll. Sebab angin katanya. Tapi bila tgk dalam apps asianparent ni, boleh saje makan. Jadi mcm mana ye? Boleh atau tak ye nak makan timun apa semua tu.

1 Balas

sis.. sume tu kena try.. lain org.. lain bdn.. lain rase..sis cuba mkn pape.. tgk anak ok x.. kdg kite ok.. anak yg meragam.. atau sebaliknyee.. cuba tu jgn bnyk yee.. try n eror yee.. semoga dipermudahkan....

4y ago

Sy tgh pantang 32 hari. Menyusu badan juga. Kiranya kalau kita makan, dua2 ibu dan anak okay, blh makan ke sis? Sbb tkut juga org sekeliling larang sy mkn walau sikit pun. Hritu sy try mkn telur sikit, okay je tp kena mrah pula. Huhu