ibu memyusu makan pedas

Hai. Nak tanya bila ibu menyusu boleh mula makan pedas ye? Saya baru habis pantang nak tau sampai bila tak boleh makan pedas. Atau pun boleh je? Ada effect apa2 tak dekat baby?

1 Balas

Hi , sy baby baru 3m 20d . Sy lepas habis pantang sy x terus mkn pedas sebab sy susu baby 100% . Tapi mil sy ajar kalau nk cuba² mkn pedas mula² mkn masakan yg guna lada merah yg besar tu , kalau baby awak xde pape msalah awak try pula msk guna lada kering . Tak kisah laa nak msk mcm mne , tapi jgn sekali mkn tu terus mkn byk . Agak² sekadar mencuba , tapi untuk cili padi tu amek masa lama juga laa . Sbb sy mmg kuat pedas jd sy kalau dh mula mkn pedas sy xboleh stop . Ada je orng lps pantang terus makan tp atas berani n tidak lepas tu atas bdn memasing .