Beranak kerajaan tapi checkup swasta

Salam. Nak tanya kalau kita buat buku kat klinik swasta, tp nanti beranak kat hosp kerajaan takpe ke? Sebab kan tak buat buku merah di Klinik kesihatan kerajaan..

7 Balas

Boleh sis...mcm sy now ni...check up sblm ni mmg kt swasta je..bila da masuk 32weeks trus doc klnik swasta buat surat refer ke klnik gov sbb msa brsalin 1st tu czer..so lpas tu sy check up kt kk je smpai la now ni ha...nnt kt klnik gov akan bg buku pink gov....

Boleh je.tp nanti nk bersalin bg taw awal2 klinik to nak bersalin hospital mana. Biasa nanti klinik akan refer hospital to. Bukak buku pink xd kaitan dengn hospital. Janji kita checkup untuk baby.

Sy check up dua2, swasta dan kk. Kk bukunya lebih details bbnding swasta. Tapi nnti kalau nk branak, swasta akn kluarkn satu surat utk bg pd hosp krajaan.

Ble je tapi better buat gov juga I pon 22 Ade sbp gov lebih details berbanding swasta sis Tak 100% sama

Kalau buku tu sama macam kerajaan punya, maklumat semua lengkap boleh je. Senang urusan bersalin nanti.

Boleh j.. tapi lebih elok buat dikerajaan.. senang urusan..

Boleh je sis. X ada masalah pun