Sentuhan ibu dan bayi

Salam. Nak tanya kalau kat hospital kerajaan; lepas bersalin normal@ etc. Memang nurse akan bagi sentuhan dengan ibunya ke atau kena request?

3 Balas

pnglmn sy czer misi akn bg sentuhan skin by skin dan bg nyusu lps bby dibersihkan dlm bilik OT. cuma ibu xblh nk peluk sbb bdn tgn penuh wayar and on bius. so misi akn bantu pegang bby.

11mo ago

ya betul misi bersihkan dulu. then misi tlg pegang sambil bby menyusu dkt kita sbb kita xblh nk peluk bby dlm bilik OT

Pengalaman saya anak first bersalin normal: lepas lahir, mereka bersihkan dan bagi vaksin, lepas tu skin to skin.

baby akan trs letak kat ats bdn kita sis selepas bersalin sebelum dibersihkan..