Pricing for complete or non complete cleft&palate

Salam nak Tanya ibu2 Dalam ni Ada tak tau harga setiap sesi operation untuk baby cleft Dan palate,sbb saya nak standby duit,skrg saya nazak duit nak operation baby saya Bulan 8.adek pulak accident nak kena keluar 10 k bill hospitals sbb muka teruk pecah,kalau anak saya normal 10 k Tu boleh la .ni saya xkerja nak kena tanggung bill adek sekali sewa rumah dia 🥲 ,jadi saya nak tau Kos anak saya yg cleft Tu operation Dalam berapa ye,sbb saya skrg xda duit duit untuk anak saya ,lepastu adek pulak begini jadi saya Buntu nak standby Jual apa yg patut

1 Balas

anak awk dah jumpa doctor belum? next appointment boleh mintak quotation sbb harga bergantung dgn keadaan anak awk mcm mana. x sama semua. adik awk umur berapa? dah kerja? kalau dah kerja boleh claim socso, eis. kalau kwsp pon boleh, x silap utk perubatan, pengeluaran account 2. so suruh dia guna duit kwsp dia utk cover operation dia. awk settle kan duit anak awk. dann rumah sewa tu kalau dia duduk family, mntk tlg yg duduk rumah tu utk bayar. atau suruh diorg pegi jkm mintak bantuan. kalau sewa ramai2 mungkin boleh keluarkan dia dari rumah sewa dulu sampai dia sembuh sbb dia pon perlukan masa yg sgt lama utk pulih balik. jadi xde mslh pon die keluar dri rumah sewa dulu.

11mo ago

salam doctor dah jumpa, Bulan 8 anak saya operation bibir dlu tapi takda Tanya harga next appointment Bulan depan lambat lagi,anak saya sumbing bibir lelangit Dan gusi sikit,adek saya Tu deggil sikit dia xda rumah sewa dibuang sebab tak bayar ,dulu2 saya yg bayar kadang2 ,saya sebelom berhenti kerja dah cakap elok2 Jaga diri Ada apa2 akak xkerja tak boleh tolong, dia kerja pun kerja tak kerja time accident Tu first day kerja, socso Tu tak tau berapa Ada dia sbb last kerajaan benarkan keluar dia pergi keluarkan,eis ni xtau boleh claim ke tak,sbb skrg pun tak tau siapa Salah kes ni,adik saya deggil sangat,ni accident Moto dengan Moto, adik saya teruk yg satu nya Luka ringan ,semua family pun xbole tolong ,saya pun pening sebab semua pun harap saya kalau Ada emergency saya pun tak paham pemikiran diorang yg tak menyimpan duit ni ,tak tolong serba Salah tolong MCM ni pulak tak dengar cakap satu hal diganti jangan harap la.byak Kali menyimpan hangus sbb nak tolong family .sis kalau saya