28 minggu 4hari,baby kurang gerak.

Salam & Hi..nak tanya ibu2 berpengalaman. Baby saya kurang gerak dalam kandungan,tapi kick count dari 9am-9pm cukup 10 gerakkan/tendangan cuma selalunya malam dia akan aktif tapi lately ni kurang sangat aktif..saya risau.. Hari siang nak kira pergerakkan baby pun saya kena kejut dengan cucuk / usap perut,baru dia gerak..kalau tidak baby aktif selalunya..Hm.. Nak ke hospital tapi suami cakap baby ok je tuu..saya pulak jenis cepat panic🥴 ##pregnancy #pregnancy #pleasehelp #ingintahu #firstmom #bantusharing #janganbulisaya

1 Balas

Faham sangat dengan perasaan risau tu. Ibu berpuasa ke? Kalau puasa memang kadang baby pun kurang sikit aktif dari kebiasaan. In sha Allah tak ada apa apa sebab complete 10kicks & sepanjang malam pun ada jugak rasa dia bergerak. Tapi kalau risau sangat boleh je check dekat clinic dulu.