Darah tanpa henti

Salam. Nak tanya, hari ni hari ke 28 darah haid (sekarang istihadhah) keluar. Mungkin effect dari perancang. Persoalan saya sekarang, macam mana kita nak tahu yg kita akan period untuk next cycle ya? Sebab darah consistent je keluar, tak dapat nak beza. Ni first time jadi kat saya, first 3 month ambik depo injection. Cycle period saya sebelum2 ni mmg tak tentu, kadang2 hari ke 35 baru next period, kadang cepat, kadang lambat. Tu yg tak dapat saya nak track..

1 Balas

kalau ikut hukum kena suci 15 hari baru next tu dikira period sis

4mo ago

saya pun ada masalah sama akibat suntikan depo. period saya start 8/11 haritu. lebih 15hari. lepastu stop 2 3 hari then berdarah lagi. saya kira sebagai darah istihadah. then 12/12 darah dah stop lepas mkn ubat stop darah. then after seminggu darah datang lagi. warna pekat, kental, rasa cramp2 sikit. saya confuse samada nak kira sebagai haid atau istihadah. sebab dari tempoh akhir keluar darah belum cukup gap 15hari then berdarah semula. tapi ciri2 darah yang keluar seperti darah haid bukan istihadah. sebelum ambil depo, period saya normal je bulan 7-8hari. after ambil, period jadi tak teratur kadang sampai 15hari. tapi since suntikan kedua depo which is bulan ketiga utk terima suntikan kedua, saya period lebih 15hari. stop then datang balik. jadi confuse nak tentukan haid atau istihadah macam mana.