Perut mengeras 37w2d

Salam nak tanya, dua hari ni perut saya kerap mengeras tapi baby masih aktif gerak. Masa mengeras bhgian bawah rasa mcm kepala baby tu menekan2. Nak tanya adakah tu contraction? Perlu ke saya ke hospital? Saya mcm keliru sbb baby masih aktif cuma perut je kerap mengeras #pleasehelp #ingintahu

3 Balas

Sama awk hrinie je kerap mngeras sya dh 37weeks 5days takda tanda nak bersalin pun , tapi mmg kerap mngeras

10mo ago

Tulaa sama dengan saya. Saya dh dua hari mcm ni 😅 tu tanda2 bersalin jugak ke 😅 tapi baby saya aktif mcm biasa