Perjalanan jauh

Salam nak tanya, boleh ke kalau pregnant 2nd trimester jalan jauh 6-7 jam mcm tu? #ingintahu

2 Balas

Boleh.. kena banyak berhenti jika penat, cramp, sakit pinggang bagai. Sediakan bantal sesuai untuk keselesaan dlm kenderaan. Saya ada 3 bantal; neck pillow, lumbar support pillow & bantal LEYNA PETITE untuk buat kepit kat kaki semasa mengiring bg release sakit pinggang. Sediakan makanan kunyah2 dan air minum secukupnya.

2y ago

Boleh, tapi jangan duk statik dlm kereta, nnt aliran darah tak ok, blh jd darah beku, so kena banyak berhenti, streching, jalan2, makan, baring jgk.

bole..tp kene bykkan rehat..