Tips

Salam, hi nak tanya ada x tips utk tambah brt bdn.. ? Mkn2 tp brt x naik.. & mcm mana nak hilangkan keputihan masa mengandung.. Skarang saya dh 24weeks #firstbaby

2 Balas

Keputihan tu normal...Sye pernah ada bleeding jugak mse 25weeks n now dh 33weeks sbb kputihan trsumbat...sebelum ni klw buang air kecil xpernah cuci terlalu dlm...lps admit ward n diorg bgi ubat antibiotik kputihan kluar panjang2 tapi still ada Smpai skrg. ..kputihan tu normal...tapi kne slalu tngok kputihan tu jenis mcm mne means wrna die,bau...klw warna mcm putih bersih masih normal...tpi klw dh kluar wrna agak kekuningan or hijau kna refer doc...sbb takut nnti infection pada rahim n Bby kıta...skrg still ada especially bila penat berjalan ..

Berat badan tu normal sis,sye since awal pragnant Smpai xsmpai skrg xlebih naik 9kg..slgi mkn smua teratur cukup,hb,gula smua ok...tu paling penting...Sye pon masa awal-awal risau jugak sbb rasa maintain je bdan tapi slagi chekup results elok smua tu... Alhmdulillah...yg pnting jga pemakanan ...sbb xsmua Org bila pragnant berat badan naik mendadak...bila trlalu berat pon nnti boleh dtgkn msalah lain pula...