Hai Mommy Semua...

As salam, nak tanya, ada x mommy2 bila scan, hanya nampak kantung saja baby x nampak lg... Saja bertanya,

16 Balas

Hye.. Sy sis.. First scan kat kkia masa 8 week.. Nmpk kantung jew.. Doc kata maybe baby x jd.. N repeat scan smula masa 10 week.. Lps 10 week repeat scan.. Tetap nmpk kantung saja.. N doc refer sy g scan di hospital.. Apoiment spttnya 25/6.. Tp 19/6 sy dh start bleeding and terus admit.. N doc nk cuci 21/6.. 20/6.. Bleeding bnyk n alhamdylillah kantung kluar sndri.. Doc scan n dh complete miscarriage.. So.. X payah cuci.. Baru discharge CHari jumaat 21/6.. Smoga sis kuat menghadapi apa jua kptusan nt ya.. Moga ada harapan dan keajaiban buat sis ya

Hye moms..nak tanye berapa lama ye biasanya proses nk bersalin klu bukaan dah 1cm TP x bergerak dr 1cm dr 1 Feb..bahaya x..lendir darah ada kluar juga..baru lepas discharge..n PLUS kena covid pulak TP x serius 😅doc bg blk rehat rumah dlu..terima kasih

Kalau saiz kantung xlari jauh dari weeks yg sepatutnya mungkin xde masalah. Masih awal. Kalau dah 8-10weeks masih kantung kosong kena prepare for the worst. Sy kanting kosong sampai week8. Weeks ke 9 ada dot kecik je. 12weeks gugur sebab baby stop develop.

5y ago

Sy nk diikutkan 7w tp scan xsme usia kandungan..kantung pun xmmbesar MCM saiz kandungan..doc cme srh repeat LG 2weeks utk dtg scan semula..

Sy scan 6w..kntung jer nmpk..slps 11ari gi scan sbb spotting..nmpk dh janin..tp heartbeat plk xjmpe... Usia kndungn bru 6w4d..sedgkn kiraan period dh 9w2d.. So 2 mnggu scan blk..klaw xjmpe jgk heartbeat..doc suh cuci trus.. Sedih...

its me.. mula2 scan nmpk kantung je mse 7 weeks.. mase tu doc inform dah takut2 di luar rahim atau kantung kosong.. nauzubillahminzalik.. after dat doc inform dtg lg 2 minggu.. alhamdulillah dh ade heartbeat dh masa tu.. lega sgt..

Saya pon sis.. Pregnant 5 weeks dah.. Bila doktor scan nampak kantung.. Bg tempoh 2 minggu utk scan semula.. Next week's sy kena scan semula nak tgok ada bby ke tak.. Doakan semoga semuanya selamat sehingga baby dilahirkan..😢

5y ago

Aminn..saya doakan agar ada rezeki kita . Aminn

Sy haritu masa kandungan 8 minggu tak nampak heartbeat cuma kantung sahaja. Scan semula minggu ke 10 Alhamdulillah dah nampak heartbeat 😊

5y ago

Harap ada la rezeki saya..aminn

Sy pn dh scan 6weeks nampak kantung ja sis..ni x p scan lg..mintak Allah permudahkan segalanya..sbb rasa sakit2 lg belah kiri ni..

Masa first cek , 8w hanya nmpk kantung je dan xdpt kiraan msatu . Skrg 22w baby bump tak nampak lagi . Keturunan ayahnya kecil kecil hehhe

5y ago

Masa week keberapa jantung baru nampak sis?

Masa tu 9week...2 minggu lagi repeat utk scan sekali lagi...harap ada rezeki saya