kantung x membesar

Salam nak tanya ad mommies yg pernah x baby supposely dh 9 weeks tp scan dr x nmpk janin dan heartbeat n dr ckp kantung pun x membesar sprti sptotnya.. Spe ad pnglman ??? ni mknanya kandungan anggur ke

4 Balas

Wassalam.. pernah terjadi kat wife saye kandungan pertama julai lepas..dan same w9 jgk, heartbeat baby xde, baby x membesar 2 mggu lpas tu warded n keguguran, tanpa DNC... InsyaAllah doa yg baik2 je...kalau boleh jgn terus DNC, sbb kite x thu, ade jgk saye terbaca dlm blog, die same mcm saye, last2 alhamdulillah..baby die selamat..kalau betul die dh xde, bgi peluang die keluar sndiri.. InsyaAllah semoga semuanya Selamat ye Tpi sblom tu refer ke hospital...doc bg tempoh 2 mggu utk scan blik, tpi ngam2 esokkan appointment ngn doc, baby dh keluar sndiri Alhamdulillah, sekarang dh pregnant blik , dh 2 bln

Pn ni da lama ke baru2 je. Mcm MN keadaan skrg? Sy pun baru pg scan td, spt nya LMP 9 minggu, tp Dr scan nmpk kantung je, bentuk janin xde, heartbeat pun xde. Sy pun tawakal je, klu Allah izin Ada Mama adalah, klu xde sy redha je, smg semua berlaku naturally Dan sy xnk dimasukkan ke bilik Bedah.

4y ago

Alhamdunillah semua ok skrg..sy pantang mcm besa 14 hri.. Lepas kluar kantung tu sy bwak pergi hospital n Dr check sma ad rahim kita dh btol kosong n mengecut balik x.. Sy doakan yang baik² utk awk.. Wktu kantung nk kuar sndiri tu.. Sy kuar spotting browm dlu lps tu lma² kuar drh n pinggang sy skit.. Pstu rsa skit perut sgt² mcm nk berak tu so better wktu tu tadah tgn dkt vagina tkot kantung tu keluar.. Tips ni pun sy dpt dri sorg akak dlm asianparent ni jgak

Sama mcm kes sy skrg, sepatutnya kandungan dh 9w, tp bila scan janin baru 5w. Doc bg masa seminggu lebih utk tgk sama ada betul ke janin tak membesar. Klau datang checkup lg skli janin mmg xmmbesar, mmg kena keluarkan..skrg spotting dah 4 hari.

2y ago

mcm mn keadaan sis skrg . sy tgh alami skrg cuma blm ada spotting . dr ckp blighted ovum tp sy masih mengharap

Apa jdi dgn kandungan awk? Sy pun sama case tp kes sy ada baby dlm kantung cuma stop membesar masa 6w, sy scan masatu dh 8w. Dan skrng spotting on off

3y ago

Sy mmg ggur dh sis untuk kandungan ni..tp Alhamdunillah Allah dh gntikan dengan yg bru dh selamat melahirkan dh pun