25th day bby

salam n hi semua mommy..my bby stiap kali menyusu,lpas burp mesti muntah smpai kluar kat hidung...knp ye..normal ke?i risau jugak even ni bby ke 3..kakak2 nye x prnh mcmni mse bby..n dia rajin meneran..i mmg bedung kn bby,bila bedung n dia meneran pun akan muntah smpai kluar ikut hidung..i mmg sntiasa bjaga2..tdo mlm pun jap2 bgn tgkkn bby ni ok x..ada x mommy yg pengalaman mcm ni..bole bg advice sket x... #worriedmommy

2 Balas

Ad trbca smlm psal jeluak lpas susu ni. Klau 6bulan ke bwah normal. Sbb tu cara baby jga saluran tekak dia dri djgkiti kuman. Bhan dlm susu tu yg brtindak sbgai protection. Ap sis bolei buat lpas susu jgn sndawakan dlu. Bg dia dduk dlu 5 ke 10 mnit. Lpas tu bru sndawakan. Relex jp bru bringkan. Yg jd xnormal klau muka dia jd biru , ssah nfas.

Owh.. baby kena releks dlu rupanya.. ingtkan terus burp kan dia.. 👍