Rota Virus

Salam n Hi semua mommies, ank sy dua dua baru discharged dr ward sebab Rota Virus. Mommies ada pengalaman x anak anak kena RV ni dan cara utk stopkn cirit birit bayi apa selain ORS yg doc bagi? 🥹

3 Balas

ank sy baru discharge ward 3 ari.kena rotavirus jgk..awak kena bg die air manis..Mase duk dlm wad doc n misi y suruh bg air kotak buah..ank sy sampai hypo..drop sampai 2.9 skali dgn hidrasi..n sy kurang kan dlu bg susu

9mo ago

Baby berapa bulan sis ?

Alaaa saya lupa la masa tu doc Kat emergency pernah suruh saya beli Kat farmasi luar Sbb hospital xprovide ubat tu. Anak saya xkena tahan wad Sbb active lagi. Kerap menyusu je. Masa tu umur Dia 8bulan.

2y ago

Allah kesiannya. Doctor Mmg xda suruh beli ubat ke Kat luar? Sbb masa emergency haritu antibiotic, ors je saya dpt. Yg lain Dia sruh beli luar tulis Kt kertas biasa. Tapi kertas tu da lama hilang n saya xbeli pun ubat tu Sbb tgk Anak da ok. Nnty awak mintak husband try tanya kan Kat farmasi.

kalau still baby ikut je apa doctor kata. kalau dh boleh mkn mnum boleh bagi air kelapa.