berat dan saiz anak.

salam n selamat petang. anak sy berusia 8 bulan lebih, sy bagi makan 2kali sehari (tak termasuk snak) dan makanan dia sy masak sndiri dan dia sorg yg kuat mkn jgk..tapi knpe sy tgk saiz dan berat dia tak berubah ye? 31hb nie baru tca dia.

2 Balas

Boleh cuba untuk bagi makan 3 kali main meal, lebihkn sikit portion dr selalu. Kena make sure setiap main meal ada carbo + protein + fibre + fat. Maybe boleh masak lauk berlemak santan..

4mo ago

dia mkn 3 - 4 sudu besar nasi utk sekali makan..dlm hdangan mmg lengkap semua tu..tp dia aktif je, tgk org mkn pon dia nak jgk..

8 bln boleh bg main meal 3x sehari (sarapan, tgh hari, malam). snacking 2x sehari (minum pagi, petang).

4mo ago

better buat homemade finger food utk snacking. menu2 dh boleh tmbh cheese, susu full cream kotak ikut kesesuaian. sbb klu ank aktif mmg berat susah naik.