Bengkak kaki tgn

Salam n hai mommies,sya nk tnya wajib bengkak kaki n tgn ker klu nk tau dekat brsalin?

4 Balas

tak semesti sis . Bahaya kalau bengkak kaki ni . sbb risau ada saluran darah tersumbat . Sbb tu kalau kita pegi checkup, nurse akan check kaki kita ada kembang atau tidak . bahaya tu . risau masa beranak nnti, ada komplikasi macam pecah pembuluh darah ke .. Kena banyak duduk atau bedrest ye ibu ..

2y ago

ohh mcm tu,tq wak,sya tkda bengkak cuma nk tau shj

mommy ada amik calsium kk bagi tak? sy konsisten mkn calsium tu je.. mula bengkak .dh start mkan calsium skrg dh 34w tak bngkak lagi dh ..klau tkde ubat calsium tu mmg sy risau sngat tkut bengkak smula

2y ago

itu tndanya awk mkn ubat dgn btul 🤭 klau bengkak tak normal.. sy jugak tkde bngkak sbb mkn ubat dgn btul ..klau ubat habis calsium hbis mmg kaki skit ..sbb tu tkde ubat sy jd ghisauu 🥴

mmg mcm tu kot sbb sy pun dah 37week.. kaki tgn muka abis bengkak n sembab teruk.. 😅

Tak. Bengkak kaki & tgn tanda masalah lain sbnrnya.

2y ago

tq info dear