Placenta Previa

Salam mumy2 smue.. Sy aritu scan 20week doc ckp uri kat bawah dkt sgt ng pntu rahim.. Sy nk tnye, slalu bila yg doc akn konfirm kita ade placenta previa ni? Sbb 20week tu cm awal lg n uri stil boleh naik kn?? Ade x mumy2 yg pgalaman ng placenta previa ni.. Sy ank first n second sblm ni xde pgalaman cmni n dua2 bsalin normal.. Yg no 3 ni, sy stil boleh bsalin normal ke kalo placenta previa?

8 Balas

Sye hari tu placenta previa type 3 mase 28weeks..duduk hospital 2 bulan smpai bersalin..lagi 2 hari nak czer tibe2 scan balik uri tu naik..esoknye boleh bersalin normal..alhamdulillah anak dah 2bulan skrg..jgn putus doa..ikut ckp doc ye sis InshaAllah boleh bersalin normal..

12mo ago

sy nak tanya la.. pp type 3 mse awk dl kne wt tvs x