Placenta Previa

Salam mumy2 smue.. Sy aritu scan 20week doc ckp uri kat bawah dkt sgt ng pntu rahim.. Sy nk tnye, slalu bila yg doc akn konfirm kita ade placenta previa ni? Sbb 20week tu cm awal lg n uri stil boleh naik kn?? Ade x mumy2 yg pgalaman ng placenta previa ni.. Sy ank first n second sblm ni xde pgalaman cmni n dua2 bsalin normal.. Yg no 3 ni, sy stil boleh bsalin normal ke kalo placenta previa?

8 Balas

Doc dh confirm ker PP stage brpa? Tp utk 20weeks tu awal lg sis... No problem inshaAllah boleh naik semula... Yg pntng fikir baik baik dn bnykkn sujud. Ni antara tips yg ramai dh amalkn. Antranya kakak sy sndiri mmg smpi hri nk brsalin tu uri kt bwah dn Dr pon kata kalau smpi esk still kt bwh kita trpksa emergency czer. Tp alhamdulillah doa bnyk bnyk bnykkn sujud, kakak sy dpt normal. Uri pusing naik atas mlm tu 😍

4y ago

Belum.. Tp doc da snap gmba scan uri tu utk pmantauan.. Hrap2 naik laa uri nye. Amin...