Placenta Previa

Salam mumy2 smue.. Sy aritu scan 20week doc ckp uri kat bawah dkt sgt ng pntu rahim.. Sy nk tnye, slalu bila yg doc akn konfirm kita ade placenta previa ni? Sbb 20week tu cm awal lg n uri stil boleh naik kn?? Ade x mumy2 yg pgalaman ng placenta previa ni.. Sy ank first n second sblm ni xde pgalaman cmni n dua2 bsalin normal.. Yg no 3 ni, sy stil boleh bsalin normal ke kalo placenta previa?

8 Balas

Saya masa anak 1st hari kes mcm ni. Sampai masuk 36w kena jmpa pakar utk sahkan sama ada ble bsalin normal or bsalin czer. Sebelum jumpa doc mertua bawa saya jmpa bdan kg utk naik kan uri, alhamdulillah masa scan uri da naik atas. Alhmdulillah dpt bsalin normal. Sis awal lgi tu. Biasa uri tu akan naik juga tu sis.

5y ago

Bykkan bdoa sis. Lagi 1 saya pnh tbaca, salah 1 ptua naik kan uri bykkan buat mcm sujud tu lma2. In shaa Allah uri akan naik.