ubat batuk

Salam mummy..saya da benda nak tanya harap mummy2 dpt membantu..saya batuk mcm xblh tahan..saya da beli ubat PROSPAN..sapa dalam nie yg pernah mkn ubat nie..selamat kr kalau tengah prenant..

8 Balas

prospan ni ubt otc n bese bg dkt baby yg 3 months n above..normally,anything yg baby bole mkn,save utk ibu mngandung..but,klu rsau..mntk nsht from doc dlu..doc akn tgk usia kndungan, bru prescript any ubt

sya hr tu preggy 30weeks,batuk teruk smpi bila batuk je mesti terkucil..hr2 pkai panty liner..dah x tahan gi klnik dok ade bg 1 ubat safe 4 preggy mommy tp x ingat ape name ubat tu.

Prospan safe utk pregnancy..dia herbs..sbb tu minum berbotol2 pn lambt baik..tapi ok la sis..dari tkde..tp lama Alhamdulillah batuk hilang..sy dpt lozenges skali sbb gatal skali

Haritu g klinik doc bagi ubat tu. Selamat untuk wanita mengandung..✌

boleh je mnum yg ty..Tpi klu sgt2 xsure rujuk dov..

Saya pernah.. prospan mmg selamat utk pregnancy.

G ambik kot hospital jgn beli sebarangan..

Sy pun batuk teruk nk masuk 3 minggu dah.. Xlarat kadang.. Makan prospan selamat tapi tak berkesan pada sy.. Jumpe doc lg bagi antibiotics, panadol & lozenges.. Still batuk lagi smpai skrg antibiotic pun dh nk complete.. 😓