anak sembelit

salam hi mummys. .ade tips tak untuk baby sembelit. .anak sy 9 bulan. . 2 3 hari nie dia mcm smbelit. .klu mmbuang kluar seketul2 je. ,.sy da bgi dragon fruit. .bbur dia pown sy cair kan. .tetap sama jgk. .kdg2 dia mneran lama. .tp kluar seketul je. .#firstbaby #ingintahu #bantusharing #seriusnanya

3 Balas

elakkan BRAT, amalkan 4P. BRAT tu , Banana, Rice, Apple, Toast. 4P tu , Papaya, Pumpkin, Plum, Pear. anak saya kalau sembelit, esoknya saya akan bagi pumpkin kukus, lenyekkan untuk makan breakfast dengan lunch. snack buah papaya. petangnya da berak normal da. lepastu tekstur makanan tak menyebabkan sembelit. pastikann cukup air, cukup susu, jangan double carbo.

Pastikan minum air kosong secukupnya. Cuba buah lain pula / sayuran. Anak saya sesuai buah singo pear.

Boleh cuba bagi sayuran. Untuk buah boleh bagi buah pear, mangga & oren.