breast pump

Salam mummy sekalian.... Nk tnya breast pump yg ok yg mummy² prnh pkai... Mhal sgt x mampu plk nk beli hihi ada yg pernah pkai yg mcm dlm gmbr ke? Ok x??

breast pump
8 Balas

Sy pakai yg ni da nk dkt 3bln.. Tp ada part2 yg stat prob.. Bila pakai, sy kene tekan kuat corong tu menghala breast utk bg dia btul2 kuarkan susu.. Kalo lekap mcm biasa, susu mcm xkuar sgt.. Ni pon sy tgh survey pam baru dkt PUMP ON THE GO

Masa 2bulan pertama dah start kerja balik tu saya pakai double electric pump yg murah tu. Pastu slowly invest beli handsfree sbb pada saya, guna handsfree lg convenient masa kerja. Xperlu ulang alik nursing room & tinggalkan kerja.

Pada saya ok, tapi sebab saya dulu ex-EPMOM, tak digalakkan. Mudah rosak kalau terjatuh. Tapi mampu takat tu je, beli yang baru jelah. 🤣 Corong dia kena ikut saiz nipple. Kalau tak sesuai, boleh beli corong lain.

Wsalam..sy ad beli jenis ni...kena tekan kuat kt breast sb tak melekap...tp mayb bgntung dgn saiz breast gak...bg sy xbpe ok sis

Salam.. De yg OK guna brand ne,de yg KO.. Kne tau nipple u panjang ke tidak sebab corong die pendek

4y ago

Corong dia sesuai utk nipple pnjng or pendek??

Sy pkai dh nk msuk 8bln alhamdulillah okey sbb sy fully epmom, pam 8kali sehri kdg lbih😅

Klau bekerja, better cari yg heavy duty..yg ni kbnyakan feedback kata xtahan lama

sy pun beli yg sama di shoopee