Bayi 2 bulan minum berapa oz?

Salam mummy, saya ada kemusykilan. Baby saya baru start minum susu botol harini. Saya bagi 100ml. 5 min lepastu dia nak menetek lagi. Sebenarnya baby 2 bulan minum berapa ml ye?

2 Balas

4oz tp ikut baby jgk, ad baby boleh hbskn ad baby x. Mcm ank sy selalu bila msuk bulan baru sy naikkan oz dia. Sblum tu try boleh hbskn tak. Klau x boleh tu blum msanya nk naikkan oz.

1y ago

Ank saya bila tmbh onz susu akn muak or jeluak susu. Mcm mne nyer tu... nk msuk 3bulan.

Dalam botol tu ebm atau formula?

1y ago

I see. Takde specific berapa oz sebenarnya awak. Ikut demand baby. Awak boleh cuba tambahkan lagi oz susu tu. Kalau anak saya demand 4 oz. Let's say awak dah tambahkan oz susu, dan baby masih lagi nak DF itu maksudnya baby looking for comfort from mommy😊