Perut kejap besar kejap kecik

Salam mummy nak tanya. Normal ke kdg2 perut rasa besar pastu kdg2 rasa kecik. Bila bangun pagi terasa perut tu kempis je. Tapi bila dah makan baru rasa besar. pregnant 11week 😂

4 Balas

1st trimester perut besar tu sebab bloated. Dah buang air, buang angin, kempis lah balik. Awak dah masuk 2nd or 3rd pun macam tu. Pagi memang perut kecik. Tapi dah makan macam macam, minum itu ini memang lah perut jadi besar.

Hahaha sama la kita kdg tak rasa apa perut ni kdg rasa sakit

2y ago

Hahaha same lah sis. Risau kdg2 tapi org kata baby kecik lagi mmg tak rasa apa kan? And kalau cram2 perut belah bawah tu tanda baby nk membesar org ckp. First mom ni banyak benda taktau and cpt risau😂

normal sbb bru mkn, kdg x buang air besar jdi gitu lh

2y ago

Ohh yeke? Sbb baru genap 12week harini kecik lagi kan? And kalau dah lepas membuang baru perut rasa biasa and ade lah rasa besar sikit. First mom taktau sgt hahaha

Buncit itu normal. Enjoy saja ok.