Sakit punggung

Salam mummy, ada tak kat sini yang sakit punggung masa hamil? Nak duduk tak selesa, nak baring pun tak selesa..ada tips tak cara nk kurangkan sakit? #19weeks

10 Balas

sy pun sakit punggung.. duduk X selesa lgi blik2 kena berdiri tgok anak first pgi mna.. kdg smpai X larat nk brdiri.. time baring je bru dpt kurg kn skit skit punggung tpi Tu lh bila nk bgun Rasa sakitnya Tu.. lgi2 skrg dh 36wk blik2 nk g tnds mcm nk tdr ja dlm tnds blik2 nak kencing.. kdg bru keluar dri tnds jln skjp duduk kat ruang tmu nak pgi kncg lgi😩

Saya tengah mengalami sciatica sekarang. Sakit sangat. Sebelah sahaja belah kiri. Dan semua regangan saya buat termasuk makan ubat. Takda yg membantu. Mungkin akan kena pergi hospital untuk mri. Risau nerve tu tersepit.

Sya pn sma sis.klau nga bring tu nk bgun punya payah kne slow je bgerak kdg rsa skit sgt bdn pai kne thn nfas klau nk gerak😂.nk bjln pn kdang skit cm nk tumbang asa.igt sorg je asa😂😂.

sya pn prnh kena mcm ni..seksa sungguh nk duduk nk jln..bila jln kdg trkngkang2..jln mcm org dok tahan berak pn ada..tak bleh jln laju2..hehe

yes. sakit betul. anak2 dulu x mcm ni. plus kerap mengeras. jalan kena slow...sbb bawah pn terasa sakit. lg 2,3 mggu je lg ni..bertahan.

sama mcm saya sis..nk jalan pon sakit..tp bila ddk sy alas blakang guna bantal bru ok sikit

Wslm sis, bole buat senaman regangan. Bole search utube senaman yg sesuai wktu preggy

saya pn mengalami..kekadang nk angkat kaki nk berjalan pn sakit

saya pun sama sis

pernah kena