Luka episiotomy

Salam mummies. Ada tak yg beranak luka episiotomy? Berapa lama at least mummy2 duduk bersila ya? Sbb saya masih takot. Now dah 38hari berpantang.

2 Balas

Saya lepas bersalin terus bersila tak ingat baru bersalin. 😂Lepas ditegur nurse, saya tahan je bersila. Luka betul-betul sembuh, baru bersila. Kalau tak kena bebel dengan mak mertua. Macam saya luka baik seminggu lebih, jadi minggu ketiga saya start bersila. Ikut puan, saya tak sarankan kalau puan rasa ngilu + tak berani lagi.

episiotomi bila boleh sembuh