Berapa lama episiotomy sembuh

Salam mommies, brp lama ye luka episiotomy akan sembuh? Sape2 bole share pengalaman x? Saya da hari ke-6, tp masih rase nyilu apabila duduk. Kalu diri atau berjalan ok pla? #firstmom #ingintahu

3 Balas

klau sy sebulan lbih sembuh tp still x blh jln kasar² luas2 lg kena kepit2 lg bila berjln.. awak baru 6 hari masih baruuuuuuu sgt lg😁jgn bnyk berdiri berjln sgt tau takut jahitan terbuka

ikut pada luka tu and pada penjagaan nya sisku...ank 1 sama ke 2 mau 1bulan juga baru ok,tapi ank ke 3 ni 2 minggu dah sembuh dah....ok smua.....alhmdllh🥰

Salam. Bergantung kepada cara penjagaan juga. Kalau saya 2bulan macam tu baru tak ngilu dah walau luka dah sembuh pada luaran dan jahitan tu sedikit