Tak boleh tido mlm

Salam & hi Momy semua. Ada tak yg ade masalah mcm sy tak boleh tido malam & badan berangin perut tak selesa.. baru 9 minggu 😓

7 Balas

Sama lah kita. Sis cuba exercise ringan2 buat regangan badan sikit bila dah start angin ni bagi angin keluar. Saya bila dah start mcm ni masa nak tidur saya regangan atas katil je alhamdulillah menjadi. Buat dalam 5-10 minit je. Lepastu try cari makanan apa yg buatkan sis akan angin teruk, elakkan makan makanan tu. Mcm saya, kalau makan lauk bersantan memang boleh nangis angin so saya elak ok sikit. Harap membantu 😊

3y ago

Tq Sis, so far xde cuba buat exercise ke pape sbb xselesa perut asik sakit.. insyaAllah blh cuba ni, makanan je sy tg berminyak xselera tp kalau pedas2 blh plk 😅

Saya gitu juga , masa mula2 pregnant. Mlm je badan mesti panas. Perut tak selesa. Lepas tu saya p mengurut . Keluar semua angin. Mmg asyik sendawa je . Dah selesa perut. . Mengurut kena cari bidan yang mmg pandai urus org pregnant ya sis. Jgn sembarangan org minta urut. Bahaya 😊

3y ago

Terima kasih sis share, sy igt xblh mengurut.. blh cuba sbb bdn mcm berangin

normal sis ..saya start 4 minggu sampai skrg 18minggu hari2 perut berangin ...hari2 taw ..tido pun ke kanan ke kiri tak selesa

3y ago

Lamanyaa sis, sy harap2 cpat la ok. Ni pon xtahan dh sakit perut je.. lapar tu ya Allah memg xlh tahan tp makannye skt je..

normal sis..sybada jugak tanya nurse..dia cdgkan rebus air dgn sedikit halia..kdg tu boleh jadi sbb kita tersilap makan

normal sis masa awal pregnant pun saya mcm tu jg tp saya try letak minyak kayu putih dekat dada dgn perut supaya boleh tido

3y ago

Yeke awak, ok2.. blm penah letak lg sbb penah dgr jgk xblh letak minyak dkt perut.. stakat ni sapu dkt belakang & kaki je.. bru ok sikit nk tdo.. tq sis ☺️

sy da msuk 30w baby aktif malam...pagi2 lesu jugak lah... xpe lgi bp mggu ja hrp dipermudahkn musim2 covid ni...

3y ago

Semoga dipermudahkn sis☺️ kejap je 30 minggu kn

normal sis