BABY KICK 19 WEEKS 🤔

Salam moms..sy nk tanya kandungan 19 weeks dah blh rasa baby kick ya?sbb mmg ada rasa burble2 & kulit perut sy bergerak dr 15&16 weeks lg,kalau bagitau doc , doc ad yg percaya ada yg xpercaya,abis tu apa yg duk bergerak tu 🙄 🤔 lepastu babybump sy kelihatan jelas mcm 7month ,adakah normal ?sbb mak ckp perut sy besar..sy first pregnant mmg xtau pape bab mengandung ni.. Lepastu kalau tiap kli baring belah kiri asyik sengal je perut belah kiri,dlu sy selesa baring belah knn,tp bila perut sedikit besar makin selesa baring belah kiri..area ari-ari pon rasa cam sengal kejap2,ada x moms mcm sy 🥺 #ingintahu #firstmom

9 Balas

normal..badan setiap org x sama. ada yg rasa awal ada yg lambat. mcm saya lambat rasa, 26 minggu mcmtu baru ada sikit2 rasa gerak. now dh 9 bulan/37 minggu tapi kalau tgk perut mcm baru 7 bulan je. Dr ckp normal sbb first pregnancy & mmg sy jenis badan kurus sgt sblm pregnant. mcm awak mungkin badan berisi sikit? itu yg nmpk besar cepat. asalkan masa checkup semua ok & normal x perlu risau. take care & enjoy je ok mummy!! 😍

2y ago

Sis,mmber sy kurus tggi jugak,dia preg 9 bulan ,dua hri lg nk bersalin,lngsung xnmpk prut,its sokey jnji bby kita sihat kn🤲🏻🥰

inshaAllah baby la tu yg gerak2..sy hanya 1x shj tgk ada benjolan kt perut.bila pgg dh hilang..xsempat nk rekod video (ni masa 16w)..skrg alhamdulillah 19w..hanya rasa getaran dan angin2 tp angin yg xbawa ke belakg utk melepas..smga baik2 anak kita dlm rahim ya..aameen;)

2y ago

Ameen2 YRA moms🤲🏻🥰

normal,saya 18w dah blh rasa mcm angin2 mcm tu,ada org saya baca experience dorang,14w oun dah blh rasa normally itu yg anak 2 Dan ke atas lah sbb dah tahu pergerakan baby,tapi ikut pada badn lah,ada yg lambat,ada yg cepat

2y ago

Ooh..ha btul sis,sbb ad oeg ckp,ad yg cpt ad yg lmbt dpt rsa bby kick

sy 12 weeks da rasa mcm denyut dan angin² tu. x kuat lg tp dpt rasa. sy berisi campur dgn bloating da nmpk mcm 5 bulan 🤣 semoga yg kt dalam tu sihat² ja, x sabar nk rasa kick² nanti ..

Ada sis mcm saya. saya pun dapat rasa awal dlm 16 minggu mcmtu, sekarang dah 18 minggu makin kuat rasa. Baby kick tu , cuma rasa lembut lagi 🤗

saya 16weeks dah rasa vibrate2 tu. cuma baby bump 20weeks baru jelas.

2y ago

saya chubby. berat badan lebih. baby bump sebelum 5 bulan macam bloated je. orang pun tak tahu saya pregnant. bila 5 bulan lebih nak masuk 6 bulan tu tetiba besar terus. baju pun terus tak muat. tapi semua sihat alhamdulillah.

Mcm sy 17 weeks dh ase.. 1st baby.

2y ago

Jgn isau sis doc xkisah pn kite nk scan kerap2.. lgpn kte byr.. hehe.. scan xkn effect baby pn sis.. tp jgn la plak sis scan tiap minggu 😂

iye..16mgg dh boleh rasa jelas

Ada yg rasa begitu

2y ago

Risau 🥺 sy nk pi klnk tp nk tggu 21 weeks dlu