BABY JULY

Salam moms,sy first mom byk benda yg sy xtau pasal barang2 baby 😅 momy blh share x pampers apa yg sesuai utk baby NB ? #firstmom

20 Balas

macam saya, sebelum beranak saya memang mintak semua free sample pampers. so masa baby saya nb banyak dah try & error jenama pampers. saya suka pampers merries, lembut je, baby pun selesa. pampers merries ni dia sama lembut mcm mamy poko. kalau ada bajet lebih try la apple crumby 🤣 saya beli yg pek kecik je wat ghaso2. nanti nak free sample tu bukak je website jenama pampers & isi details. drypers, mamy poko, merries, pet pet, huggies banyak lagi saya request tp tak ingat, yg nama2 ni semua ada free sample. pet pet so far kalau anak saya pakai berak banyak mesti bocor. sekarang tengah try diapex. nanti habis nak try molfix pulak. brand molfix ni pun boleh tahan laku keras, selalu habis 😂😂

pampers ni kena try & error awak. try dari brand murah dulu sbb pampers ni pakai buang & nak pakai banyak. unless baby awak ada skin condition yg memerlukan jenis pampers yg betul2 lembut. awak pun boleh request sample free tau dari company2 pampers. saya request brand drypers, huggies & beberapa yg lain juga. dari situ awak boleh tgk baby sesuai yg mana & boleh kira2 utk budget juga😉

lain baby lain jenis kulitnyaa. masa baby saya, saya pakai drypers touch. permukaannya lembut dan cepat kering. kalau baby kencing terus resap. baby saya pakai ni masa NB alhamdulillah tak pernah kene ruam pampers. tapi rasanya tkde jual kat pasaran tak silap, kene beli online kat shopee seller vindaofficialstore. Huggies pun okayyy jugaaa

Pampers kena try n error tapi tgok kemampuan kita juga sis. Mcm sy pun first mom juga, due bersalin on june. Dah beli pampers NB brand molfix je.. nanti baby dah keluar bru nak try pakaikan.. hrp2 serasi lah yg murah2.. if tak serasi ape blh buat..😃 tapi blh try n error pampers ikut harga yg berperingkat.. jgn terus bg yg mahal😄😄 itu cara sy lah..

Masa bersalin hospital pakaikan huggies/drypers ntah tak ingat yg organic punya. Balance tu dia bagi bawak balik so pakai sampai habis. Then terus pakai offspring newborn dan size s. Sampai dia besar dlm 3 tahun masih stay dgn offspring tp kadang beli apply crumby cuma apple crumby dia macam leceh nak beli lepas tu tak Secomel offspring

byk yg kata try n error. apa pun tgk poket jgk 😂 ada yg suggest brand mak ai, yg have² je mampu.. kalau sy setakat ni anak 4 saya pakai diapex nb. kualiti mmg terbaik. tak sama la mcm yg diapex yg budak. alhamdulillah wlaupun ada yg kulit sensitive semua ok. bila besar sikit baru tukar brand lain² mcm huggies, genki

try minta tester dulu sis anak saya huggies nature tester pun dh naik ruam , drypers pun sama tester jgk , yang okay molfix tu pun start dri tester , kalau baby bam2 sesuai pakai molfix ada getah belakang , kalau halus mulus boleh pakai pet pet NB , cuma pet2 ni dia nipis je la takut bocor je bila baby poo

pampers ni kena test sendiri kat baby. kulit baby semua lain. google brand pampers yg ada dan boleh minta tester dulu. beli je dulu pape brand size NB. kalau sesuai teruskan je

12mo ago

Baik moms,tq tau 🥰

Sy beli pamper momo house.. Alhamdulillah.. Dr first day smpai hrinke 17 nie.. X de ruam sume.. Sy beli kt shoppe momo house.. Kedai dia kt utara x silap..

klu sye bli brand pet2 n drypers.. sesuai ngn baby.. hrga pn antara yg tmurah dipasaran.. yg pentg kerap tukar utk elakkn ruam2..

12mo ago

Ha ok nnti sy try ,insyaAllah..tqvm moms🥰