AIR BALI SESUAI X UTK IBU PREGGY 14 WEEKS?

Salam moms sy nk tanya , kandungan seawal berapa weeks ye dh boleh amal minum air bali? Awl2 kndungan boleh x?sy bru je 14 weeks tp still confused nk minum kn xberani plk ,kena tanya yg dh ada pengalaman ☺️#bantusharing

13 Balas

salam.. nak Tanya pendapat ibu2 yg berpengalaman. kenapa Dr suruh chek air kencing je ye.. sebab kencing kotor ke.. ada ikhtiar lain supaya tak sangkut. Dr suruh byk minum air je.. sebelum chek.. sbb result air kencing pro 1+ .. x fhm

Bagus recommended. Sy amal air barli tanpa gula, rendam dulu dlm 2-3 jam. Lps tu rebus dgn daun pandan. Alhamdulillah so far sepanjang pregnant urine xde masalah. Keputihan pun makin kurang

blh je sis..sy hri tu hb asyik ngam2 je..lps tu sy sja buat air barli mnm 2 3 hri before pg check up..msa check up tu hb sy naik cntik..xtaw la sb sy mnm air barli atau sb lain..

14week dh boleh minum sis, tak ada masalah. .tpi minum air bali kurangkan manis. .

barli mmg bgus mnum wktu hamil ni..lbih bgus barli ksong tanpa gula☺️

Air barli bagus untuk ibu hamil. Boleh cegah kencing kotor.

1y ago

campur daun pandan & sedikit gula batu masa rebus barli tu

sangat bagus. utk elakkan kencing kotor n utk naikkan hb

bagus sis. cuma jangan buat manis2 sangat

Maaf tnya biasa dimna nak beli tu barli ?

1y ago

Makasih banyak sis . Cepat respond ehehhe

blh.. minum je sedap tu😁