Pil atau injection

Salam moms semua. Saya dah 2 bulan bersalin. Emergency czer. Saya start makan pil perancang jenis Noriday 2 minggu lepas. Setakat ni okay je. Hari ni sy dah start period. Cuma semalam jumpa Dr kat KK untuk check baby, Dr suruh sy tukar Depo. Minggu depan cucuk Depo. Ada tak moms kat sini yang pernah tukar jenis perancang dari pil kepada injection dalam masa tak sampai sebulan? Boleh share pengalaman?

1 Balas

knp dr. suruh tukar ea, sbb risau akan terbabas ke?, sbb saya makan pil, n pernah la dr. suruh tukar tapi saya berkeras taknak cucuk ke apa pun, dia siap ugut lagi kalau lekat awal, kena tukar. padahal kita rancang guna pil, n kita pun kalau bole nak jarak juga. 😌 .

8mo ago

haah,,dr takut terbabas. nurse yg incharge sy pun pelik dr suruh tukar kepada cucuk. tu yang saya tanya kat app ni kot la ada mommy yg berpengalaman kena tukar tiba2 mcm sy.