SUSU IBU PREGGY

Salam moms , blh share x susu brand apa yg sesuai utk ibu preggy?sy try anmum aritu tp tekak xleh nk telan ,muntah balik🤧 so sy stop,try plk enfamama pn sama jugak,kencing plk jd kuning sgt dh kenapo 😅 yg ni pn sy trus stop,kalau blh sy nk cri susu yg xdak gula..sbb xnk nnti sangkut GDM #firstmom #bantusharing

32 Balas

saya tak boleh minum susu kecuali yg berperisa itu pun setakat rasa2 saja.. alternatif lain saya ambik calcium tablet brand blackmores.. sehari 1biji..

susu tak wajib pun ,yang badan kita perlu kalsium. boleh je ambil supplements kalsium. kk pun bagi tablet calcium carbonate utk pregnant mama

Saya minum susu kotak HL tuu😂 kadang² mnum frisomom juga tp sy lebih suka susu kotak HL tu..beli yg lowfat..hb sy elok mnum tu😂

kalau tak boleh minum susu brand ibu hamil. boleh cuba susu fullcream. mcm susu kotak HL. susu tu ada asid folid juga.

1y ago

walaupun ada acid folic dalam susu tuh, tetap di galakkan ambek, sebab acid folic berperan penting untuk pertumbuhan baby, kalau boleh set alarm biar xlupa, and kemana pergi bawak jer, sye macam tuh, sebab doc mesti nnti tanya juga

Sy pregnant hari tu ada gdm. Lepas minum susu wildan mama premium, bsp sy cantik. Rasa pon sedap ada perisa vanilla.

sy minum susu calla milk.. ad byk flavor and rasa mcm ice cream..dia susu kambing.. dlm tu ad kurma semua

Boleh cuba calla milk, sekotak 49 for 15 sachet. Sedap pun sedap. I ada low hb, so ambik susu tu.

mamadil susu rizqi...perisa vanilla rs mcm aiskrim..susu kambing y sedap,nipis je rasa dy...

wajib ke ye minum susu ? sy ada lactose. sllu cerybery or muntah makin teruk kalau minum susu.

1y ago

xwajib pun.. boleh ganti dengan supplements kalsium kalau tak boleh minum susu

Sy minum susu wildan mama premium perisa ori. Tak hamis pun.HB pun naik sikit,