KESAN BURUK

Salam, hi the mommys nak tanya lah ade effect tak pd baby dalam perut klau kita gatal² pada bawah perut sbb kegatalan lepastu kita seronok garu sbb gatal sngt . Tolong bagitahu #firstpregnantcy #23weeks

12 Balas

Waalaikumsalam sis.... Xda effect apa2 pun sm baby dlm perut... Yg effect nya pd pmukaan kulit kita laa😅 Skrg xnmpk tu..nanti lps bsalin baru akan ketara.. Mcm akak sy dlu..msa preggy mmg alami perut gatal2..masa tu sy pun mgandung minggu yg sama jg dgn dia..sy pun alami gatal2 gitu tp sy xgaru..just ambil kapas bt bola2 pastu gilir2 kn pd kulit aja..nak garu pkai kuku mmg xlah..tp akak sy tu dgaru nya abis😂😂😂 lps bsalin hasil dia mgaru tu nampak sgt..hitam2 mcm bekas kudis2 sembuh tu..sbb dia garu time preggy smpai mgelupas..huhuhu..

Takda apa effect kt bby tu..perkara ni boleh dielakkan taw..daripada 1st trimester kena amalkn sapu losyen pd bhgian perut, peha dah pinggul..daily..sy pkai palmers cocoa butter..xda lgsung scretch mark timbul smpi bersalin..jnji rajin..beauty is pain..🤭🤭

Xsure. . tapi org ckp kalau gatal2 baby keluar rambut lebat. . itu yg sy lalui. . gatal2 sngt bawah perut last2 memng lebat sngat2 rambutnyee. . tapi sy xgaru gosok or letak bedak ke losyen. . takot ada pecahan2

Nk nmpak kesan lpas baby dh kluar nty.. 😅. Beli lotion celamine kt frmasi . Utk kurgkan rsa gatal.. sejukk ja time pkai.😊

takde effect sis,tp perut x cantik lg dh..hehhee..nanti selepas melahirkan bby kesan garu nampak

Stretch mark nak timbul tu. Better jangan garu sangat. Sapukan krim atau minyak ya

5y ago

Tp kita mesti gak cantik utk suami ehhe.. Please jgn garu, try pkai palmers cocoa butter lotion..

effect kat baby takdee insha Allah ,cuma nnt jd strecth mark laa sis hehe

Effect pada baby tak de tapi effect pada kulit awak lah . Stretch marks

5y ago

Alhamdulillah klau takde, risau jgk ni . Thankyou sis😇

Tiada effect dkt bby... Tp effect dkt kulit perot kita jela...

Baby x effect insya Allah, tp 6t tinggal kesan.