Roti untuk bayi 6bulan

Salam mommy2..nak tanya..baby 6bulan dah boleh bagi roti tawar ke untuk snacking dia...selagi roti tu x manis ok x..ada pengalaman x nk share

8 Balas

Kalau saya rasa tak sesuai lagi nak bagi roti kalau nak bagi pun kena cubit sekecil yg boleh. Sebab roti tak mudah larut. 6 bulan masih fasa mencuba untuk makan. So dia tak pandai sangat untuk telan lagi

beli je makanan bby tu. skng ni dh byk org jual. kt kdai2 bby shop pon ade. roti tu ade yeast. lgi 1 texture die tu sng melekat dkt lelangit nnti.

Roti akan diprocess kepada gula dlm badan sebab dia carbohydrate. Beri demi sedikit2 mungkin cecah dlm susu supaya senang sikit utk dihadam

awak join group fb happy food baby malaysia. dekat situ awak boleh dapat bnyk info tentang makanan baby. dan admin rajin respond kita

boleh sis. tp jgn selalu sbb carbo lain lg menyihatkan. bg je dulu bubur ke pasta, mihun. awal2 ni fasa kenal makanan je dulu.

Saya rasa jgn sis..risau melekat kat langit baby

Beli roti yg tdk melekat d lelangit

digalakkan roti wholemeal.