Bubur nasi and kurma

Boleh x saya bg anak saya yg berumur 7 bln 21 ari bg mkn nasi bubur dgn kurma.blh x juga saya bg mkn anak saya roti kosong seperti roti potong and roti Gardenia.

2 Balas

7 bulan dah boleh tambah protien. roti suggest utk 1y ke atas. tapi kalau anak reject nasi,pasta,bihun, roti tu pilihan terakhir .boleh bg yg wholemeal.

tetapi knp ada orang x mau saya bg roti Gardenia and roti potong katanya nnt tercekik pula

3y ago

kalau anak makan tekstur kasar lagi. boleh blend sekejap sebelum bagi makan. kalau nak bagi as finger food tunggu baby 8 bulan nanti