Budak umur setahun makan roti inti boleh x ?

Salam anak saya dah setahun . Sekarang ni dia demam nasik ke apa dia memang xnak . Boleh x saya bagi roti inti yg beli kat kedai tu . Ke xleh makan sebab manis . Saya dah buntu nak bagi makan apa semua dia tolak . Tapi dia tngk saya makan roti saya try suap sikit dia makan ..

4 Balas

Ikut saranan doktor, gula dan garam tambahan seeloknya diberi 2 tahun ke atas. Tapi terpulang pada awak nak bagi atau tidak. Anak umur setahun dah boleh makan makanan family😊 Awak masak je lauk harian macam biasa. Cumanya asingkan dulu portion baby sebelum awak tambah perasa (gula, garam, MSG, etc).

sy da bg mkn mcm2 kt bby sy.apa yg sy mkn,sy bg je kt bby sy.sbb nurse kt tmpt sy ckp bg je apa yg kita mkn.klu x nt ank memilih mknan.cuma jga la perasa utk dia.

Boleh je bg sis, tapi terkawal la. Anak sy pun demam ritu, DR kata apa dia nak mkn bg je even nak susu sahaja.

manis