Susu Dutchbaby

Salam hi Mommy2 semua.... Nak tanye sape kat sini bg baby minum susu Dutchbaby... Ok ke... Baby saya baru 18 hari..susu badan kurang....

6 Balas

Sy bg bby minum dutchbaby sejak usia bby 2 hari, masa tu air susu masih belum ada.. Alhamdulillah, setakat nie OK, serasi dgn baby.. Pernah try bagi susu anmumlac tapi bby x sesuai dgn susu tu, buktinya bby x berak or berak pun just sekali sehari.. Dan tiap kali try bagi anmumlac tu dia memang x selesa bila tdo.. Seolah perut kembung or sakit perut tapi x boleh berak.. So, sekarang bby just minum susu dutchbaby..campur susu bdn.. Air susu x banyak Walaupun kerap bagi baby hisap, tapi still bagi juga.. Dan kalau mlm sy bagi susu bdn je xde campur Walaupun air kurang.. Sy masih Cuba cari cara supaya dpt banyakkan air susu bdn... Harap ada yg sudi berkongsi tips nanti. Baby 27 hari dah ini hari..

baby saye minum susu dutchbaby + bf mase usia dlm 2weeks sbb susu kurang and baby ade prolong jaundice. Baby berak kurang sikit berbanding bf tapi still okay. Alhamdulillah sekarang jaudice die dah kurang lepas mix feeding susu dutchbaby + bf. Skrng tgh usaha nk bf jer. Sis kena try and error dulu.

ada try bg seminggu cmtu lps bby lahir sb ada kuning..bby lps mnyusu salu sgt muntah n kerap jgk tercirit ingtkn normal bla tukar ngn lactogen kurg dh dia muntah n berak pn dh ok xmcm sblm ni asyik tercirit..try n error dlu ikut bby mcm mna ..

Anak saya tak okay minum susu tu. Sebab macam pekat sangat. Lepastu saya tukar susu Dupro langkah 1 baru okay. Apa apa pun awak kena try and error dulu. Kalau anak awak sesuai then boleh proceed.

1y ago

Ow...mcm tu ok...insyaAllah... saya Cube dulu...

baby dri 2minggu minum dutch baby. lahir berat 2.9kg, baruni timbang sebulan. dah 3.8kg. 😅 nipple crack nak direct n pam pedih n sakit. tu topup susu formula.

1y ago

Ow...byk naik berat hihi...Alhamdulillah...

Anak saya okay minum susu tu. Berat bertambah.

1y ago

Ow..gitu...Alhamdulillah...boleh cuba nanti..