36weeks baby 1.9kg

Salam mommy2 semua, ada tak pengalaman sama mcm saya. Semalam scan o&g berat baby 1.9kg je. Saya sekarang 36weeks. Rasa down sgt. Ada tak tips naikkan berat baby? Saya tanya doktor, dr ckp mungkin sbb saya kecik. Saya dah minum susu hari2.#firstmom #pleasehelp #ingintahu Edited: alhamdulillah selamat bersalin 37week dgn berat 2.3kg

15 Balas

Sy 34w.. Sy baru lepas kene covid. Sy pergi klinik swasta Utk check mata sebab effection. Doct tu check darah rendah.. Nadi laju.. & hidrat. So dia suh sy banyakkan mnum air & rehat. Dia suruh sy makan Pil kalsium jugak. Sy bgtau dia yg sy mnum susu setiap hari kat umah. Dia cakap, bila perut dah besar. Kalsium Dr susu xcukup. Perlu kan dos kalsium yg tinggi. So maybe sis boleh Tanya & minta pendapat doct, perlu ke Utk makan Pil kalsium.

1y ago

Klau pil kalsium boleh naikkan berat baby ke?