uri d bwah

Salam mommy2 sape mcm sy kndungan 26week tp uri kt bwh..risau pula..doktor ckp jgn smpi blaku pdarahan..

7 Balas

Mas pun uri bawah type3 duduk hospital dah 2 mgu ni.. sebab masa 33 minggu mas bleeding byk tp dah stop.minggu lepas bleeding lagi tp tapi tak byk sangat.. doktor tak bagi kelua dia suruh bed rest kat hospital..lusa scan nak tengok kedudukan uri.. tp yang pasti doktor bagi tahu tak boleh beranak normal kena czer.. tapi mas tak.putus doa.. Sesungguhnya Allah Swt maha penyembuh dah Dialah maha membolak balik kan sesuatu.. mas sentiasa doa d akhir2 kehamilan ni uri tu naik ke type 1 ke.. dapat beranak normal. Aamiin.. apa2 pun mas redha keputusan nya nanti..Mas nasihat kan.. kalau maseh awal tu byk kan rehat sis.. kurangkan pengerakkan yang aktif , angkat berat jangan stress dan byk kan doa n cuba sujud lama sikit.. kita usaha😊.. inshaAllah mana tahu uri sis naik. AAMIIN

Saye wktu checkup 15weeks uri dkat bawah. Pastu checkup 19weeks uri still lg dkat bawah. Baru2 ni checkup 24weeks uri dah naik ats kepala pon dah kebawah😊.. Sis cuba pujuk baby dlm perut. Setiap hari komunikasi dgn dia dan selebihnya sis berdoa. Semoga urusan sis dipermudahkan😇

4y ago

K tq ptuanya sis

Saya 24week aritoo dokter kata uri sy agak bawah dan bby songsang.. Tapi masih peringkat awal.. bby kan akan berpusing.. Harap2 uri dan bby ok.. In shaa Allah.. Baring letak bantal bbh kaki.. 😄

Saya 28w, still uri dekat dgn laluan. Almost 2cm jarak. Tapi tak tutup jalan. InsyaAllah, doa biar dia naik. Kena banyak ckp dgn baby. Mintak uri naik atas

4y ago

In sha allah.. tq sis

Jgn risau sis . Sya pun mula2 uri kat bawah , 24weeks g hspital sbb pendarahan , doc kta jgn bersam dgn suami , now 32 weeks da scan uri da naik

Puan boleh bersujud lama

🤗

4y ago

welcome mommy