keputihan yg xmcm biasa ny.. kandungan 17week 4day

salam mommy2... normal ke keputihan mcm ni.. biasa ny xmcm ni..hrini bru ada kputihan mcm ni.. tetibe ade rasa mcm kluar dri kmaluan..skli buka sluar ada putih tgantung sy tarik agak besar jga lh.. sbelum ni xmcm ni ... dan dlm 2 3 hrini sy sllu rasa sakit-sakit kt bgian ari2..#ingintahu #pleasehelp #seriusnanya

keputihan yg xmcm biasa ny.. kandungan 17week 4day
11 Balas

saya pun mcm ni..awai preggy kputihan byk dh bt vaginal swab ambk sample,insert ubt dan mkn antibiotik dia okay dh ..pastu skrg trimester dua dh nk msuk 6 bulan dia jd blik..bt lg vaginal swab,insert ubt kot bwh jgk..xlega jgk..mmg mcm tu doc kata kputihan akn hilang pastu mai blk..sbb kita hormon mgndung lg 1 pmakanan kena jaga..byk mkn manis atau beryis pun akn jd byk kputihan jgk..selagi mana doc bgtau sample kputihan yg diambik tu xda msalah GBS + okay la..cuma pantau ,jaga mkn,jaga kbersihan..sbb lama2 blh jd luka sbn keradangan dinding vagina tu sbb byk kputihan..ni bdasar pglman saya

Saya masa pregnant memang keluar keputihan teruk ,,, tp lagi teruk wrne hijau .. dh bnyk kali buat vaginal swab n insert ubat , mmg x jalan , kejap je dtg balik … orang ckp mmg insert ubag tu kejap je dia hilang 😅 Mmg risau dlu , sbb tkut kena gbs nnti x blh bersalin normal sbb takut baby kena kuman .. tp mse nk beranak dlu walaupon keputihan bnyk tp okay je . Jangan risau yer sis

2y ago

haaa sy pom mcm to laa doc plan kalau sakit sikit2 g je hops nt doc on antibiotik

sama mcm sy sblm ni xpenah ad keputihan tp sy xde la byk mcm ni... 37w sy didpati GbS bila melahirkan nanti bby kena on antibiotik slama 5-7days tkt kena jangkitan paru2.. tp kalau sy sempt on antibiotik sblm bersalin xperlu on antibiotik pd bby

sy pon ada sakit bahagian ari2 & keputihan mcm teruk xselesa. saya inform nurse kk, then doc kk bagi antibiotik & last week doc suruh bagi sample urine lps mkn antibiotik 1week. mcm ok sikit. next month check up baru tahu result.

sy pon kerap juga keluar keputihan mcm ni.. tapi alhamdulillah xde rasa sakit perut yg teruk.. keputihan pon masih warna putih.. alhamdulillah xde warna lain.. harap semuanya baik² jela sampai bersalin nnti

2y ago

saya kena bt detectnye sb kencing kotor je

saya haritu keluar mcm nie tpi sekali je masa tu da 33 mggu da, tnye doctr dia kata normal selagi warna macm putih2 cream..jnji jgn warna hijau kuning pekat berbau busuk tu da lain..

untk org prgnnt tu normal tp keputihan tu xnormal ,boleh JD jangkitan kuman.. kne bgtahu doktor..nnti d BG ubat untuk masukkan dlm miss v sblm tido untuk kurangkan@hilngnkn

Ni biasanya kita sebut mucus plug, kluar Dkt2 nk bsalin. Tapi ni mcm awal LG kan. Kena refer doc la dear

2y ago

saya ke time 37w skrg laaa tp declare gbs dh risau jgk laa

biase dekat nk bersalin kuar camni..pe pn awk refer doc klu kuar bnyk or ade campur coklat

Dah berapa weeks sis?

2y ago

17week 4day sis..