Pendapat hospital Gov or Swasta

Salam and hi mommy2. Nak tanya pendapat tentang bersalin: mana lagi ok gov or swasta? If mommy ada duit and berkemampuan mommy still nak bersalin kat swasta ke or still pilih gov? And kalau gov now dia punya nurse2 n doc semua ok tak? Service ok tak?#firstmom #pleasehelp

19 Balas

Saya suka swasta, lebih cepat, selesa, teratur. Saya takut nak ke gov sebab nurse selalu garang 😂 Saya ni hati tisu tapi bila fikir balik ramai orang keliling kelam kabut last minutes kena call satusatu, cari hospital gov sebab ada masalah lain dan kena tolak pindah hosp sebab takde mesin/takde pakar/swasta taknak ambil risiko. Macam waswas pula. Kalau awak rasa suka swasta untuk keselesaan sendiri dan takde masalah okay je swasta. Tapi kalau rasa akan ada masalah lain, nak jimat duit lebih untuk buat benda lain, gov pun okay je. Ada kelebihan & kekurangan tersendiri.