Bayi tak berak

Salam mommy² nak tanya normal ke kalau baby minum susu formula campur susu badan xberak dah masuk hari ke 3 tapi kentut ok je dan kentut bau dan baby xnangis tidur semua ok baby baru 22hari

6 Balas

Ank sye kli ni dh msuk 4 jenis susu formula try and error...tk jumpa yg serasi dgn ank sye... dh bwa ank g klinik doktor ckp normal dan doktor suruh sye buat stimulated kt dubur ank....sbb ank sye sembelit kesian tgk ank meneran smpi muka merah2....tk thu nk bg try susu ape lg..susu yg ke 4 ni sye try susu dupro..

2y ago

Ank sye mula2 bg susu lactogen jg sis...tp ank sembelit...pastu try susu dutch baby pl tk ank tetap tk blh membuang jg...doktor minta tukar susu formula...sye try pun try la susu frisolac...ank tk membuang makin teruk pl sembelit nye...tgk ank meneran nangis2...sye pun nangis jg tk blh tgk ank menahan sakit....bwa g jumpa doktor ckp normal...last pilihan susu dupro...ank msih jg sembelit...dh tk thu susu ape yg serasi dgn ank sye 😔

nurse cakap if dia takberak selama paling kurang dlam seminggu , kiranya susu yang dia minum tu serap dalam badan untuk tulang dia apasemua . nanti dia akan berak khasiat susu tu dia dah serap

Baby awak minum susu formula apa ya? Baby saya minum susu formula similac campur susu badan. Harini seharian tak berak. Kentut busuk mcm berak. Kencing ok. Susah hati bila baby tak berak.

2y ago

anak saya minum lectogen sebelum ni sekarang dah tukar dutch baby allhamdulillah berak dah ok atlest dia berak 1 hari sekali dh sekarang

Baby minum fm apa? Baby saya dulu minum s26 susah nak berak. Kalau berak dia mcm susah nak teran. Pahtu tukar dutch baby. Baru ok. Hari2 berak lawas

2y ago

sebelum lactogen sis sekarang saya dh tukar dutchbaby jgk dh ok sikit allhamdulillah dia berak sehari sekali dh

setahu sy selagi baby minum fm, wajib berak at least sehari sekali.

2y ago

ye sis baby dh mula berak sehari sekali lepas tukaq susu

Kna berak kli ambil formula milk. Pegi klinik and tanya