Baby tak aktif sangt

Salam mommy semuaaa ,ada tak macam i, baby 19w5day gerakkan dia kandng2 je bila makan bendar manis je, bru boleh rasa pergerakkan dia tpi i risau normal kah macam ni ada tak geng sama baby tak aktif sngt ? #ingintahu #bantusharing #firstbaby #pleasehelp 😩

1 Balas

Mungkin sbb tk rasa jelas sgt lg pergerakan baby. Masa sy first dpt rasa baby bergerak pun sy rasa mcm tk aktif sgt, bila jumpa doktor, doktor kata maybe ada pergerakan yg kita tk rasa sbb tk fokus. Cuba tgk dah masuk 24 minggu ke atas nanti, bila dh makin obvious pergerakan rasa makin aktif ke tak. Tapi kalau still tak sedap hati, boleh jumpa doktor terus tau, ikut kata hati. Sbb saya rasa baby gerak pun mula 21w, kira lmbt juga. Makin aktif dan rasa obvious pergerakan dr 24w.

3y ago

oky sis tq dah sudi bgitau 🌷